Ioan I. şi Maria Dobrin

Ioan I. Dobrin (1926-2004) – cunoscut în sat sub numele de „împăratul” – şi soţia sa, Maria (1924-2008) au lucrat şi locuit în Bucureşti, venind la casa din Bucium în special în timpul verilor. Neavând copii, s-au înţeles să-şi lase casa părintească Bisericii, pentru că satul nu avea casă parohială. Astfel, tanti Maria a donat în 2005 Parohiei ortodoxe Bucium casa şi cca 18 hectare de pământ. Un gest extraordinar, care a permis buciumenilor să aibă preot în sat, după zeci de ani în care parohul stătea fie în gazdă, fie făcea naveta.

Dumnezeu să îi odihnească şi să le răsplătească jertfa!

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicitate

2 gânduri despre „Ioan I. şi Maria Dobrin

  1. Cinste lor! Tihna sa le fie pe masura gestului, cand se vor intalni cu inaintasii si predecesorii lor din neam! Mare multumire bisericii ca a reusit sa adune atata avutie cu dreptatea in mana si cu grija pentru enoriasi!

    • Amin! Suntem convinşi că deja se bucură de răsplata gestului lor. În ceea ce priveşte „dreptatea în mână” şi „grija pentru enoriaşi”, nici vorbă, nu ne-am ridicat noi la asemenea înălţimi. A fost doar mila Domnului şi dragostea omului… Dumnezeu să o răsplătească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s