Dragi buciumeni,

ştiţi că gândul nostru a fost să rămânem aici, la Bucium, până la pensionare (dacă mai trăim până atunci). Am exprimat adesea ataşamentul nostru faţă de satul acesta care ne-a adoptat şi mai ales faţă de comunitatea în care ne-am simţit ca într-o familie.

Iată însă că voia Domnului este alta decât voia omului şi de curând am fost transferaţi la biserica brâncovenească Sf. Nicolae din Făgăraş. Inimile ne-au fost sfâşiate de această ascultare pe care am primit-o neaşteptat. Preotul este însă dator să se supună ierarhului său în astfel de cazuri, aşa cum face orice militar care slujeşte în oaste. Aşa că primim această ascultare cu durere, dar şi cu nădejdea că Dumnezeu – Cel ce pe toate le ştie – va purta de grijă de toate. De lucrările începute, de proiectele demarate, de copii, de întreaga comunitate. În acelaşi timp privim cu recunoştinţă faptul că nu ne desparte boala sau moartea, ci doar o distanţă fizică de 20 de kilometri, care va putea fi uşor străbătută din ambele direcţii atunci când dorul ne va chema unii către alţii. De asemenea, proiecte comune sunt uşor de realizat şi legăturile sufleteşti care s-au creat între noi sunt pentru Veşnicie.

 

Nădăjduim, cu rugăciunile noastre, ale tuturor, ca mandatul nostru să fie preluat în curând de un om cu drag de sat, de copii şi de proiectele începute. Un părinte care să vă apropie de Dumnezeu şi de mântuire poate mai bine decât am ştiut s-o facem noi. Căci, până la urmă, dacă nu duc la Dumnezeu, toate drumurile sunt în zadar.

 

Vă mulţumim din inimă tuturor celor care ne-aţi fost alături şi aţi sprijinit lucrarea noastră! Dumnezeu să vă răsplătească bunăvoinţa şi iubirea cu care aţi făcut-o.

Vă mulţumim tuturor pentru aceşti 12 ani împreună. Au fost multe bune – şi ne-au dat încredere să mergem mai departe. Au fost destule şi rele – dar mulţumim şi pentru acelea, căci ne-au întărit în credinţă şi ne-au smerit.

Vă rugăm în acelaşi timp să ne iertaţi, pentru toate lipsurile și neputințele noastre.
Nu ne uitaţi în rugăciunile voastre, aşa cum nu vă uităm nici noi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

 

Părintele Marius şi preoteasa Natalia

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s