Pregătirea pentru Aventura DofE

Tinerii noştri din programul DofE au trecut cu brio probele de antrenament pentru secţiunea Aventură. Cu această secţiune se apropie de finalul nivelului de bronz. Ceremonia de premiere va avea loc în luna noiembrie, la Braşov.
The Duke of Edinburgh’s International Award este lider al programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor între 14-24 ani. 10 tineri urmează programul  la Centrul cultural Zestrea Buciumului, prin unitatea operaţională AVE Făgăraş.

Cei 10 s-au împărţit în două echipe (echipele trebuie să aibă între 4-7 membri), au făcut cursuri de pregătire, şi-au stabilit traseele pentru călătoria finală şi au efectuat şi călătoriile de antrenament cu bine, primind ok-ul pentru călătoria finală.

Cele 2 echipe sunt:

  • 7Team (Andreea, Cristi, Sorina, Cristina şi Daniel) – traseu pe bicicletă, antrenamentul: 15 iulie; supraveghetor: Marius Schumi.
  • Zestrea Buciumului (Maria, Lavinia, Giorgia, Mihai, Cristina şi prietenul lor Alex, care îi însoţeşte) – traseu mixt, bicicletă şi drumeţie pe munte; antrenamentul: 23 iulie, supraveghetor: Aurel Frîncu şi pr. Marius Corlean.

Imagini de la antrenamente:

 

Feed-back-uri de la tineri:

„Antrenamentul m-a învățat că nu există „nu mai pot” sau „m-am obosit”, ci doar „nu vreau”. M-a învățat că oricât de lung şi greu ar fi drumul pe care îl am de parcurs, la final mă voi bucura împreună cu prietenii mei de dulceața reușitei. Mi-am demonstrat că pot mai mult decât credeam și că nu îmi este de folos să mă dau bătută. Bineînțeles, aș vrea să le mulțumesc și coechipierilor mei care au făcut drumul să pară mult mai scurt și mai puțin solicitant. Cred că meritul meu este 10% pentru că m-am ambiționat. Procentul de 90% le revine lor pentru că m-au motivat. Mi-am dat seama cât de importantă este echipa.” (G.G.)

„Mi-a plăcut antrenamentul , deoarece am putut vedea cum ar putea fi în călătoria finală si de asta consider că a fost util . Mă bucur că am învățat cum să pun cortul, cum se face corect rucsacul şi la ce obiecte să renunț, să nu trebuiască să duc greutate suplimentară degeaba.” (M.G.)

„A fost una dintre cele mai frumoase experiente traite de mine, din care am invat si am inteles anumite lucruri. Am cunoscut niste oameni minunati pe care doresc sa ii revad cat mai repede. Lucrurile noi invatate o sa fie de folos tuturor in aventura, dar mai ales in viata. Sper ca toti sa inteleaga ce inseamna o echipa si ca impreuna mereu e mai simplu si mai distractiv.” (A.S.)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s