Ajută-ne să construim Casa bicicletelor

Pe 18 iunie echipa Zestrea Buciumului – adulţi şi copii – va participa la Bikeathon.

Proiectul nostru: CASA BICICLETELOR – atelier de întreţinere şi reparaţii

Context: Bicicletele primite cu ajutorul sustinatorilor nostri la Bikeathon 2015 au nevoie de un atelier de intretinere si de un adapost. Iar copiii beneficiari vor sa invete sa le intretina si sa le repare, pentru a le asigura o durata de functionare cat mai lunga.

Obiective:

 • copiii invata sa fie responsabili;
 • primesc notiunile de baza in ceea ce priveste intretinerea si efectuarea de mici reparatii;
 • au un adapost pentru biciclete si un atelier de intretinere;
 • prelungesc durata de functionare a bicicletelor pentru a se bucura cat mai mult timp de beneficiile ciclismului: sport si imbogatirea orizontului cultural prin excursii pe bicicleta in Tara Fagarasului.

afis Casa bicicletelor

Beneficiari direcţi: 24 de copii in Bucium (înscrişi la Atelierul de biciclit de la Centrul cultural Zestrea Buciumului)

Calendarul activitaților:

 • Etapa 1: ridicarea constructiei – atelier de tip sura de lemn (vara-toamna 2016);
 • Etapa 2: desfasurarea atelierelor (nelimitat).

Bugetul necesar: Valoarea totala: 5.500; Target Bikeathon: 3.500.

 Echipa de proiect:

 • Natalia Corlean (coordonator Centrul cultural „Zestrea Buciumului”) – coordonator proiect
 • Pr. Marius Corlean (preot paroh) – antrenor si coordonator drumetii cu bicicleta
 • Mihai Ghircoias (14 ani) – coordonator echipa de biciclisti fundraiser, consultant tehnic
 • Giorgia Ganea (15 ani) – responsabil relatii publice si imagine
 • Tinerii şi copiii: Lavinia Bros, Cristina Budina, Paul Bros, Daniel Budina, George Ghircoias, Ana-Maria Budina – biciclisti fundraiser.

 

Cum ne puteți susține?

 1. Fii BICICLIST pentru proiectul CASA BICICLETELOR – atelier de întreţinere şi reparaţii. Astfel taxa de înscriere se va constitui în donație pentru cauza noastră. De asemenea, veți putea câștiga premii oferite de organizatori. Înscriere biciclişti, aici.
 2.  Fii SUSŢINĂTOR al cauzei noastre. Poţi alege să donezi o sumă fixă sau o sumă pe kilometru pedalat. Înscriere susţinători: aici.
 3.  DONEAZĂ pur şi simplu. Formular donaţii online (alegeţi proiectul CASA BICICLETELOR): aici.
 4.  POVESTEŞTE-le și altora despre noi.

 

Detalii despre activităţile Centrului cultural Zestrea Buciumului: aici.

Hashtag proiect: #CasaBicicletelorBucium 

 

AMBASADORI ai proiectului CASA BICICLETELOR – atelier de întreţinere şi reparaţii:

Dragoş şi Alina Rădulescu (Bucureşti)

13412868_1772605033026658_5113021595551082579_n„Am povesti neîncetat despre copiii buciumeni pe care am avut prilejul să-i cunoaștem acum mai bine de 5 ani. Pentru noi sunt un exemplu clar de bunătate, dedicare, perseverență, dorința de a fi mereu mai buni pentru ei, dar mai ales pentru comunitatea din care fac parte.
Absolut toate proiectele în care sunt implicați sub atenta îndrumare a Părintelui Marius și a doamnei Preotese sunt duse la bun sfârșit cu multă seriozitate, dăruire și creativitate.
Dacă ar fi să le atribuim un cuvânt, acesta ar fi “bucurie” – bucuria de a fi mereu în acțiune, de a progresa, de a găsi modalități noi de formare, de perfectionare… Toate acestea într-o comuniune profundă, demnă de toată admirația.
Vă susținem din tot sufletul și credem că veți face din Bikeathon un nou prilej de bucurie!”

Liliana Popa (Centrul Cultural German Cluj-Napoca)

lili popaComunitatea din satul Bucium este exemplul cel mai elocvent că și la noi se poate construi ceva frumos și sustenabil, cu dăruire, generozitate și spirit de echipă, în primul rând. Că nu putem da vina pe stat, pe biserică, pe EU și nu avem nicio scuză dacă vrem să facem un bine colectiv, fiindcă el ține de oameni și de o organizare cu cap și rost. Pentru Bucium simt mai ales admirație și când merg acolo mă încarc automat cu multă energie pozitivă. Le sunt recunoscătoare că datorită modelului lor viu am un motiv în plus să cred că SE POATE ȘI LA NOI!

Anul trecut i-am susținut în acțiunea Bikeathon, prin care au reușit să cumpere și să primească biciclete pentru copiii din sat fără posibilități financiare. Astfel, împreună fac excursii – în frunte cu preotul satului, om dedicat și înțelept – îmbinând mișcarea cu educația culturală și ecologică. Mai mult decât atât, au înțeles că treaba trebuie făcută bine până la capăt și trebuie gândit pe termen lung, ca să păstreze ceea ce au. De aceea, la Bikeathon 2016 vor pedala pentru ”Casa bicicletelor – atelier de întreținere și reparații”. Copiii vor avea un adăpost pentru bicicletele lor, vor învăța să le întrețină și să le repare, dar mai ales vor învăța să fie responsabili. O inițiativă lăudabilă, pe care vă îndemn să o susțineți fie pedalând pentru ei în 18 iunie, fie printr-o donație! #CasaBicicletelorBucium

Ana Borca (fondator IIA Călătoare)

2016 A Ana Borca site„De la prima mea vizită la Bucium, cu iia călătoare, am simțit o energie extraordinară, o energie pe care numai niște copiii fericiți și iubitori o pot emana. Această energie s-a accentuat în prezența familiei preotului Marius Corlean și a soției dumnealui, Natalia. Felul lor de a închega un grup, de a se bucura unii de alții sau de a se îmbrațișa cu cea mai mare bucurie sinceră m-a frapat de la bun început și m-a impulsionat să aflu DE CE? De ce sunt copiii din Bucium așa de animați și de veseli, de ce sunt așa de implicați în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea lor în afara școlii?

Am descoperit pas cu pas ce minunății realizează ei prin atelierele și campaniilor lor, cu ce dăruire și implicare civică duc la bun sfârșit tot ceea ce își propun, fie că reușesc să facă broșe cu semne cusute de pe ii, sau broșe croșetate în culorile tricolorului, sau să cânte și să ne încânte cu vechi cântece patriotice la șezătorile organizate în sfânta biserică, iarna sau de Sfintele Sărbători de Paști să îi viziteze, împreună cu preotul din sat, pe oamenii în vârstă care nu au reușit să vină la biserică.

M-am bucurat nespus de proiectul lor din acest an, propus pentru Bikethon, și îmi doresc nespus să ajut la construirea Casei bicicletelor. Mă emoţionează când văd proiecte care presupun implicarea activă și în aer liber a copiilor, când îi văd cum sunt educați și învață să fie responsabili de persoane potrivite și sunt 100% convinsă că cel mai bun exemplu pentru această generație de tineri pornește din noi înșine și cu noi înșine. De aceea, anul acesta voi susţine la Bikeathon acest proiect, împreună cu fiul meu de 5 ani, pentru a-i arăta cât e de frumos să lupți pentru ceva și să o faci din inimă.”

Ioana Rizea (arhitect):

2015-ioana rizea„Acum mai bine de un an am ajuns pentru prima oară la Bucium. Tot atunci i-am cunoscut și pe copii și de la ei am aflat despre toate activitățile frumoase la care participă, toate pentru dezvoltarea lor și în folosul comunității în care trăiesc. Așadar, ei cunosc deja multe lucruri despre ce înseamnă să te implici în proiecte de dezvoltare comunitară. Mobilizarea membrilor comunității este necesară pentru ca aceste proiecte să se întâmple, iar în Bucium mobilizarea se întâlnește la tot pasul. Implicarea copiilor nu este doar la nivel de acțiune, ci și de schimbare și, mereu cu inițiativă, aceștia luptă, alături de întreaga comunitate, pentru lucrurile pe care și le doresc și de care au nevoie.

La ediția trecută a Bikeathonului – Ţara Făgărașului, copiii cu biciclete au participat pentru copiii fără biciclete pentru a pleca la drumeții cu bicicleta împreună, fiecare cu bicicleta lui. Anul acesta își doresc să aibă un adăpost pentru bicicletele noi și un atelier de întreținere pentru toate.

Sper ca la următoarea vizită să mă plimb și eu alături de ei, să-mi arate toate lucrurile pe care le-au descoperit în plimbările lor la poalele munților. Susțin echipa Zestrea Buciumului la Bikeathon – Ţara Făgărașului! Fii și tu susținătorul copiilor bicicliști!”

Alina Zara foto Mihai SinAlina Zară-Prunean (fondatoare Mândra Chic, Muzeul de Pânze şi Poveşti, Colţul Românesc):

„Anul ăsta ne-am gândit iniţial să pedalăm pentru copiii din Bucium, buni prieteni ai copiilor noştri de la Muzeul de Pânze şi Poveşti. Apoi am înscris şi noi cauza noastră, cu gândul de a face, împreună, o excursie şi un picnic spre poalele munţilor. Alături de bicicliştii din Mândra, susţinem micii biciclişti din Bucium şi cauza lor. Pe 18 iunie vom pedala umăr la umăr, ca o echipă mare, extinsă. Şi ne vom bucura de fiecare km parcurs, împreună, ca un exerciţiu de implicare civică şi prietenie! Pentru că lumea chiar se poate mişca dacă pedalezi asumat, responsabil şi cu folos!”

IH copyright Alina ParjolIoana Haşu (jurnalist, cecetător istorie recentă):

„Pe cei mai mulţi copii din Bucium îi ştiu de când erau foarte mici. M-am bucurat să îi văd descoperind ce înseamnă simţul civic – conceptul ăla despre care noi facem conferinţe şi scriem proiecte. Ei îl aplică fără prea multă teorie sau finanţare.
După o serie de ateliere şi campanii în folosul comunităţii, anul trecut s-au înscris la Bikeathon Ţara Făgăraşului cu un proiect inedit: cei cu biciclete au pedalat pentru cei care nu îşi permiteau luxul ăsta, adică pentru copiii care rămâneau acasă când se organizau expediţii pe două roţi la poalele munţilor. Anul ăsta pedalează pentru a construi un adăpost bicicletelor noi şi pentru un atelier de întreţinere.
Puteţi alege la ce proiect merge taxa de înscriere la Bikeathon. Dacă voi fi la Făgăraş pe 18 iunie, pedalez pentru ei!”

+++

MASS-MEDIA:

Publicitate

Un gând despre „Ajută-ne să construim Casa bicicletelor

 1. Pingback: Bikeathon 2016 – Parohia Ortodoxa Bucium

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s