Procesiunea Hristos a înviat în mass media

Vestea bucuriei pe care copiii şi tinerii din comunitatea noastră o transmit bolnavilor care nu au putut veni la biserică în ziua de Paşti a fost preluată şi de mass-media:

Copiii din Bucium au vestit Învierea Domnului la casele bătrânilor bolnavi din sat

De mai mulţi ani, copiii şi tinerii din Parohia Bucium, judeţul Braşov, îi vizitează pe vârstnicii bolnavi din sat în ziua marelui praznic al Învierii Domnului. Activitatea se desfăşoară sub forma unei procesiuni numite “Hristos a înviat!” este un proiect al copiilor de la Centrul cultural “Zestrea Buciumului” care,  împreună cu părintele paroh Marius Corlean şi doamna preoteasă Natalia Corlean, vestesc Învierea celor care nu au putut veni la biserică.

Şi anul acesta cei vizitaţi au primit cu emoţie şi bucurie vestea Învierii Domnului. Unii dintre ei, imobilizaţi la pat, şi-au exprimat cu lacrimi în ochi recunoştinţa că nu au fost uitaţi de comunitatea parohială.

„Această acţiune este în primul rând un moment de mângâiere sufletească pentru vârstnicii şi bolnavii comunităţii noastre care nu mai pot veni la biserică. Dar are şi un rol pedagogic pentru cei tineri, învăţându-i să fie atenţi şi responsabili faţă de suferinţa umană”, a spus părintele paroh Marius Corlean.

Autor: Ştefan Mărculeţ

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s