Micii apostoli răspândesc raze de bucurie

Aşa se numeşte miniproiectul cu care copiii buciumeni care alcătuiesc grupul „Micii apostoli” participă la concursul „Copilul învaţă iubirea lui Hristos”, organizat de Patriarhia Română.

Grupul „Micii apostoli” s-a format acum 3 ani, din cei mai mari copii care participă la orele catehetice din programul „Hristos împărtăşit copiilor”. Ei au acum între 10-12 ani şi sunt de toată nădejdea. Activităţile lor, în care se implică foarte serios şi deplin, le puteţi vedea la rubrica „Hristos împărtăşit copiilor”.

Fiind deja obişnuiţi cu faptele bune, cei 5 mici apostoli (Ana-Maria Budina, Lavinia Broş, Giorgia Ganea, Mihai Ghircoiaş şi Cristina Budina) au acceptat cu mult entuziasm să realizeze un miniproiect cu care să participe la concurs. Astfel am organizat împreună cu Părintele Marius vizite la persoanele vârstnice care locuiesc singure, oferindu-le cu mult drag mici daruri şi o parte din sufletul nostru. De asemenea, din banii strânşi la colindă, copiii au cumpărat un ghiozdan complet utilat pentru o fetiţă cu drag de şcoală, care avea mare nevoie de el. Pentru ca ajutorul să fie unul continuu, copiii s-au împărţit în grupe de câte 2-3 pentru fiecare persoană care are nevoie de sprijinul şi dragostea noastră, fiecare copil adoptând astfel mai mulţi bunici. Astfel ei îşi vor oferi în continuare compania şi ajutorul, după un program săptămânal.

Sentimentele care ne-au încercat în timpul acestor vizite au fost intense, de ambele părţi. Emoţie şi lacrimi din partea bunicilor, bucurie şi satisfacţie din partea copiilor. Imagini şi impresii veţi putea vedea în filmul activităţilor, pe care îl vom prezenta la finalizarea miniproiectului.

Preoteasa Natalia Corlean

Important: Dacă vă place ideea şi îi susţineţi pe copii, lăsaţi mesajul dumneavoastră la comentarii. Ne foloseşte la proiect. Mulţumim!

Reclame

11 gânduri despre „Micii apostoli răspândesc raze de bucurie

 1. Am simtit o mare bucurie in glasul mamei mele (soacra mea), cand mi-a povestit ca a primit, pe neasteptate, vizita doamnei preotese, cu micii apostoli ai satului… Chiar a fost o mare incantare pentru ea sa primeasca acesti oaspeti de seama, care nu au venit pentru prima data.
  Dorinta lor (a copiilor), in acord cu coordonatorul de proiect, mentorul acestei idei, de a-i ajuta pe acesti oameni singuri, oferindu-le o particica dintr-o zi a lor, de copii, care se confrunta la randul lor cu probleme si nevoi, o zi pe saptamana oferita pentru un ajutor, o vorba buna sau un lucru ce ar trebui cumparat de la magazinul din sat, este salutara si binevenita…
  De exemplu, in familia noastra, mama (soacra mea) este acolo, noi suntem aici, la Bucuresti, iar dansa nu vrea sa paraseasca Buciumul, iar noi nu putem sa o vizitam prea des. Avem mare noroc cu prietenii si vecinii nostri din Bucium, iar acum si cu micii si dragii nostri apostoli.
  Aceasta idee, nascuta din dorinta apropierii de oameni, de oamenii suferinzi, singuri sau in nevoie, aduce o raza de lumina si de speranta in sufletele lor si ne duce cu gandul la vorbele Mantuitorului – daca lor le faceti, Mie imi faceti.
  Fetita noastra, Theodora, este foarte atasata de Bucium. Buciumul face parte din fiinta ei. Daca ar fi dupa ea ar ramane acolo pentru totdeauna, dar scoala ii ocupa tot timpul, iar timpul acordat Buciumului este din ce in ce mai scurt, in fiecare an. Cu toate acestea, se bucura din tot sufletul de fiecare clipa petrecuta alaturi de micii apostoli si de doamna preoteasa… Chiar si-a propus ca intr-o buna zi sa fie alaturi de ei in biserica, la sarbatorile importante si dupa posibilitati, in costumul traditional al zonei.
  Acest concept, aceasta gandire, care s-a impamantenit de 3 ani in Bucium, prin micii apostoli si mentorii lor (sa nu-l ignoram pe parintele Marius, care este parte esentiala din acest proiect), este suflul, care ar avea puterea sa ridice valori, sa modeleze suflete, sa se aproprie, sa-l inteleaga si sa-l perceapa pe Creator asemenea marilor rugatori (monahilor).
  Doamne ajuta, tuturor si din tot sufletul!
  Gabriela Moga

 2. Bravo! Dincolo de proiect, poate fi considerata si o actiune inedita in Anul European al Solidaritatii intre Generatii. Apoi, solidaritatea asta ar fi o mare sansa a satelor romanesti, deja imbatranite. E bine pentru copii sa fie implicati, e bine si pentru batrani sa simta ca nu au fost uitati si inlaturati din comunitate.
  Proiectul e cu atat mai folositor cu cat nu are nevoie de prea multa finantare si nici nu trebuie sa fie limitat de timp. Sa fie inceputul unei noi misiuni de durata a micilor apostoli, de care sa nu uite nici cand vor ajunge adulti. Felicitari copiilor, sunt bogati sufleteste, au de unde raspandi bucurie – deci sa nu o tina doar pentru ei! Buciumul e un sat viu si datorita voua.

 3. Asta chiar e un cadou pentru Bucium si buciumeni! Asa se cresc comunitatile in jurul Bisericii, asa se educa viitorii crestini. Pare ceva simplu, dar roadele actiunilor ca asta schimba viata atator oameni. Sa va dea Dumnezeu putere sa continuati. Daca ar fi preluata ideea si in alte parohii, multe s-ar schimba in bine. Mioara.

  • Doamna Mioara, ce mă bucură atâtea gânduri bune adunate în jurul micilor noştri apostoli! Într-adevăr, cu toţii avem de primit din astfel de gesturi aparent simple, dar valoroase.

 4. De când i-am cunoscut pe ˝Micii apostoli˝ și am aflat sau am văzut una câte una activitățile în care s-au implicat am sesizat treptata lor creștere. Sub blânda, dar statornica grijă a Părintelui Marius și a Preotesei Natalia este o bucurie să-i vezi bucurându-se, dar și răspândind bucurie. Ce poate fi mai frumos decât îmbinarea catehezelor cu trăirea de zi cu zi și a participării la viața liturgică a bisericii!?
  Ideea acestei punți vii între generații cred că este benefică atât copiilor, cât și adulților în vârstă prin întâlnirea purității și curiozității tinere cu experiența și întelepciunea adultă sub pavaza dragostei.
  Sa dea Domnul ca sa gasiti in continuare sustinere pentru realizarea proiectelor prezente, dar si a celor viitoare!

  • Mirela, mulţumim mult! O să le transmit copiilor gândurile tale bune. Se vor bucura, aşa cum s-au bucurat enorm când le-am spus de sprijinul pentru centru.
   Domnul să ne ajute să trăim mereu conştienţi de prezenţa Lui şi toate vor fi bune…

 5. Va multumim tuturor pentru gandurile de apreciere. Nadajduim din tot sufletul ca harul lui Dumnezeu sa lucreze profund astfel incat Buciumul sa devina o comunitate unita ai carei membri sa fie dornici sa lucreze binele si faptele bineplacute lui Dumnezeu.
  Pr. Marius

 6. Pingback: Filmul activităţilor Micilor apostoli « Parohia Ortodoxa Bucium

 7. Pingback: Micii apostoli buciumeni au luat locul I pe protopopiat « Parohia Ortodoxa Bucium

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s