3 ani de la primirea moaştelor Sfântului Nectarie

Pe 3 mai s-au împlinit 3 ani de când Părintele Matei, cel de la care avem părticica din moaştele Sfântului, ni l-a „încredinţat” pe Sfântul Nectarie ca un nou fiu al satului Bucium, sub ocrotirea căruia urma să intrăm. O zi istorică pentru noi, cei care suntem cu totul nevrednici de dragostea pe care Sfântul Nectarie ne-a dovedit-o. O zi copleşitoare până la lacrimi. Mulţi, mulţi şi-ar dori să aibă o asemenea binecuvântare şi parcurg distanţe mari pentru a se putea închina sfintelor moaşte ale Sfântului şi a-i cere ajutorul.
Am revăzut cu ocazia aceasta imaginile acelei zile:

Pe lângă bucuria de nespus a retrăirii acelor momente, am primit şi un gând de întristare: deşi mulţi dintre noi realizează binecuvântarea, ocrotirea şi ajutorul zilnic pe care îl avem prin prezenţa atât de concretă a Sfântului Nectarie în biserica noastră, mulţi alţii nici nu ştiu cine este Sfântul.
Viaţa Sfântului Nectarie

În programul liturgic al bisericii noastre, slujbele închinate Sfântului Nectarie sunt:

 • Vineri seara: Paraclisul Sfântului Nectarie
 • Duminică seara: Acatistul Sfântului Nectarie.

Psa Natalia

Anunțuri

3 gânduri despre „3 ani de la primirea moaştelor Sfântului Nectarie

 1. Si eu il simt aproape, cald rugator si ajutator pe Sf Nectarie si ma bucur ca a binecuvantat Dumnezeu parohia Bucium cu o particica din sfintele sale moaste. Il chemam si noi in ajutor pe sfant sa ne ajute sa dobandim prunci buni, care sa fie sanatosi la trup si la suflet si sa ii slujeasca lui Dumnezeu si va rugam sa ne pomeniti in rugaciunile voastre.

  Sa va ocroteasca Sfantul Nectarie mereu si sa va intareasca pe calea mantuirii. Cu apreciere pentru activitatea pe care o desfasurati atat in parohie, cat si pe blogurile Slujirea Preotesei si Apostolat in Tara Fagarasului, psb Cristina.

  • Hristos a înviat!
   Mulţumim mult de gândurile bune, Sfântul Nectarie să ne fie tuturor ocrotitor! Rugămintea de rugăciune este reciprocă, cu toţii avem nevoie… Domnul să vă rânduiască păstorire cu folos! Preoteasa Cristina şi pr. …?
   vă îmbrăţişăm cu drag în Domnul nostru!
   psa natalia

   • Pr Adrian si psb Cristina, Sibiu. Va multumim si va transmitem gandurile noastre bune. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s